
DLA KOGO?
dzieci w każdym wieku szkolnym
WIEK UCZESTNIKÓW
(6) 7 – 15 lat
ILOŚĆ UCZESTNIKÓW
15 uczestników / zajęcia
CZAS TRWANIA
90 – 120 min.
WYDARZENIE
cyklicznie lub jednorazowo
MIEJSCE
w sali szkolnej, w klasie
PROWADZĄCY
mgr dietetyki
Magdalena Marszałek
W RAMACH WARSZTATÓW DZIECI:
• poznają zasady prawidłowego żywienia
• rozszerzają tematy dietetyczne dotychczas poznawane w szkole
• obalają mity dietetyczne (Cytryna z wierszyka nie jest najlepszym źródłem witaminy C!)
• uczą się uważnego jedzenia
• poznają podstawy produkcji wielu potraw
• uczą się dokonywania świadomych wyborów żywieniowych
• rozwijają swoją kreatywność przygotowując potrawy
PRZYKŁADY TEMATÓW
• Poznajemy piramidę zdrowego żywienia
• Zdrowe słodycze
• Jak powstaje chleb?
• Zbożowe szaleństwo
• Czy tłuszcz może być zdrowy?
• Pomidorowe Włochy
• Oliwkowa Grecja
• Zdrowa Kuchnia Amerykańska
• Słoneczna Kuchnia Hiszpańska
Zobacz małą galerię